O projektu

Posthumni izid albuma zasedbe Danilo Kocjančič & Friends »Nisi prva, nisi zadnja« bo podprt s posebnim koncertnim dogodkom ob njegovi 5. obletnici smrti (3.2.2018) v Areni Bonifika v Kopru. Poleg zasedbe DKF, ki bo odrska stalnica, bodo tokrat in v neponovljivih oblikah gostje koncerta: Tinkara Kovač, Drago Mislej Mef, Valentino Kanzyani, Matjaž Jelen, Tulio Furlanič, Tomaž Domicelj, Slavko Ivančič, Janez Bončina Benč, Neisha, Rudi Bučar, Klapa Solinar in mnogi drugi instrumentalisti in gostje, ki vam bodo predstavljeni še v naslednjih dneh...

Danilo je s skupino zadnjič nastopil 17. novembra 2012 v Športni dvorani Skala v Pivki. 3. februarja 2013 pa je po nekaj-mesečni bolezni umrl zaradi raka na limfnih žlezah. Skupina Danilo Kocjančič & Friends je za ploščo, ki bo uradno izšla 3.2.2018, večino materiala posnela že z Danilom in ena njegovih zadnjih želja je bila, da se dokonča tudi zadnje poglavje njegove bogate glasbene zgodbe, ki ga je prekinila bolezen in prezgodnja smrt.

Po novih uspešnicah »Nisi prva, nisi zadnja« in »Daj, daj, daj«, so po njegovi smrti že izšle tudi skladba »Moja Jana ne pada«, "Moje Laži" in "Elektrošok" (vse z Danilovim glasbenim prispevkom). Ravno v teh dneh se je zaključilo tudi snemanje manjkajočega materiala, skladbo (remix) pa je prispeval tudi Danilov sin, svetovno znani DJ, Valentino Kanzyani. V ta namen so njegovi tesni glasbeni prijatelji uresničili (posneli) tudi Danilove zadnje avtorske pesmi, ki bodo izšle na albumu. Album bo nekoliko bolj neposredna različica Danilovega glasbenega izraza. Kot je pričel s Kameleoni, tako je želel zaključiti z DKF.

V prihodnjih dneh na radijske postaje prihaja tudi single s ploče, ki sta ga skupaj odpela Ladi Mljač in Tinkara Kovač.

Promocijski koncert in veliki tribute retrospektivni dogodek v Danilov spomin, bo tudi posnet in na tak način ohranjen za ljubitelje Danilove glasbe v prihodnosti.

Videoteka

Fotogalerija

Projekt podpirajo...